Sağlık

Yağlı Karaciğer Nedir?

prof. Dr. Canan Karatay, Karatay Kalami adlı Youtube kanalında “KARACİĞER NASIL ÇALIŞIR, HANGİ GÖREVLERİ YAPTIRIR? KARACİĞER YAĞLANINCA NE OLUR?” Altyazılı bir fotoğraf paylaştı.

Canan Karatay, karaciğer yağlanması olduğunda organdaki fonksiyonlarının ve hormonal stabilitenin bozulduğunu belirterek, “Ancak tiroid hormonu T4’ten T3’e dönüşemez. Çünkü T4 hormonu tiroidden salgılanır. Organa gelir. Organda T3’e dönüştürülür. Ayrıca testosteron ve östrojen dengesi de burada ayarlanır. Ancak karaciğer yağlandığında testosteron azalır. Östrojen daha fazla oluyor. Hem erkeklerde hem de on yaşındaki erkek çocuklarda meme büyümesinin nedeni östrojen hormonudur. Östrojen hormonu bu yaşlarda gerçekten tehlikeli, çok tehlikeli. Çok dikkatli olmalıyız.” söz konusu.

Karaciğer Yağlanmasının En Büyük Nedeni Diyettir

Karaciğer yağlanmasının en değerli nedenlerinden birinin beslenme olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Canan Karatay, “Biz buna eskiden alkol göbeği derdik. Artık fruktoz çekirdeği yok, nişasta çekirdeği. Sağlıklı yağ tüketerek vücut yağlanmaz. Bu inancı, bu algıyı yıkmanın zamanı geldi. Az yağlı yediğimizde yemeklere tatlı ve şeker eklenir çünkü yemek çok tatsızdır. Tatlı ve şeker ayrıca fruktoz da dahil olmak üzere organı yağlar. Fruktoz, organ için beyaz şekerden yedi kat daha zehirlidir. Bu organdaki yağlanma sadece bu yer için değildir. Göbek yağı. Vücuttaki tüm organların yağlanması demektir. Yani yağlandığında tüm organların fonksiyonları bozulur. Şeker yapar. onun için şeker; En tatlı zehirdir diyoruz. Organ yağlandığında bağışıklık sistemimizin çöktüğünü biliyoruz. Bu organ yağlandığında üreme sistemimizde de bozukluklar ve kısırlık görülür. Artık biliyoruz ki bu organ yağlanınca beynimizde de bozukluklar oluyor.” dedi.

Yağlı Karaciğer Klinik İnsülin Direnci Belirtisi

Karaciğer yağlanmasının insülin direnci ve leptin direncinin klinik belirtisi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Canan Karatay, “Beyinde de insülin direnci oluşur. Beyinde insülin direnci olduğunda; erken bunama, alzheimer, parkinson, bunama. Unutkanlık, çoğu zaman unutkanlık ve daha önce de söylediğim gibi sınır sistemlerinde beyinden vücudumuza elektrik sistemi dediğimiz mesajları ileten sinirlerimizde de bir bozukluk var. Bunların hepsi bir bütünün parçası. Yağlı karaciğer farklı değil, pankreas yağı farklı veya meme büyütme farklı değil. Bütün bunlar beslenme ile bağlantılıdır. Sağlıklı besleneceğiz. Karatay usulü yemek yiyip yaşayacağız. hareket edeceğiz Hatırlamak. Sağlıklı tereyağı, sağlıklı zeytinyağı ve omega3 vücuttaki yağları eritir. Organdaki yağları alır. Birdenbire değil, organımızı, tüm hücrelerimizi güçlendiriyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Bulaşıcı hastalıklardan kurtuluruz. Sık sık enfekte olmayız. Kolesterol de bu organda yapılır. Vücudumuzda ve cildimizde kolesterol olmazsa D vitamini de olmaz. O zaman sağlıklı besleneceğiz. Sağlıklı yaşayacağız. Karatay’ın tavırlarına doyacağız.” (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

gundogmushaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu