Dünya

Bayraklı’nın ‘Mandolin Orkestrası’ yaza merhaba diyecek

Bayraklı Belediyesi’nin TOBAV işbirliğiyle hayata geçirdiği Bayraklı Mandolin Orkestrası, Yaza Merhaba Konseri ile seyirci karşısına çıkacak. Cumhuriyetin 100. yılına ithafen düzenlenen konserde marşlar, valsler, dünya klasikleri ve film müzikleri seslendirilecek. 6 Haziran Salı günü gerçekleşecek konsere katılım ücretsiz olacak.

6 HAZİRAN’DA ADNAN SAYGÜN’DE

Bayraklı Belediyesi Tobav Mandolin Orkestrası, Cumhuriyet’in 100. yılı anısına, şef Uğur Sayınbatur yönetimindeki Yaza Merhaba Konseri’nde İzmirli sanatseverlerle buluşuyor. Sanat yönetmenliğini Dünyaca Ünlü Orkestra Şefi Gürer Aykal üstleniyor. Orkestranın genel koordinatörlüğünü TOBAV İzmir şube temsilcisi Hale Gökalpsezer, orkestra şefliğini ise mandolin albüm kayıtlarıyla tüm dünyada mandolin severlerin beğenisini kazanan Bülent Yazıcı yürütüyor. Başta emekli müzik öğretmenleri olmak üzere coşkulu mandolin sanatçılarının eşlik edeceği konsere; Köy Enstitüleri Marşı ve Köy Enstitüleri’ne ithafen Ziraat Marşı ile başlayacak. Gece boyunca Ahmed Adnan Saygun ve öğrencisi Hasan Uçarsu’nun dünya klasiklerinden popüler aryalar, film müzikleri, valsler ve mandolin için çok sesli aranjmanlardan oluşan 12 eserine yer verilecek. 6 Haziran Salı günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da gerçekleşecek ücretsiz konser saat 20:00’de başlayacak.

BAYRAKLI MANDOLİNE KONSERİNE GİDİN

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Türkiye’de bir ilçe belediyesi bünyesinde kurulan ilk mandolin orkestrası olan Bayraklı Belediyesi Mandolin Orkestrası, Yaza Merhaba Konseri ile bir kez daha seyirci karşısına çıkacak. TOBAV işbirliği ile ‘Mandolin Orkestrası’nı bir araya getirmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Mandolini toplumun her kesimine tanıtmak ve sevdirmek istiyoruz. Bu bağlamda sanatçılarımıza ve dünyaca ünlü Şef Gürer Aykal’a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Herkesi konserimize bekliyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu